-->

2014. október 11., szombat

II. fejezet - 7. Rész

2014. Február 9. Vasárnap

/ Lizzie szemszöge /

Ahogy felkelek észreveszem a más környezetet. Egyből eszembe jutnak a tegnap történt dolgok és könnyek gyűlnek a szemembe. Elraboltak. Megint.


A falak vékonyak, így szinte tisztán hallom, hogy egy másik szobában férfiak beszélgetnek. Azonnal kipattanok az ágyból és körülnézek a szobában: van egy ablak, de réginek tűnik, így biztosan nem tudom kinyitni zaj nélkül.

Minden esetre megpróbálom. Lassan elfordítom a rozsdás, vas nyitót, ügyelve, hogy egy hangot se adjon ki. Az ablak fa kerete kissé nyikorog, mikor kinyitom, de nem túl hangos.

Ahogy kihajolok beszívom a levegő friss illatát. A fű néhány helyen havas, de már kezd elolvadni. A levegő sem olyan hideg,  mint eddig volt és gondolkozni kezdek, hogy tegnap hány órát utaztunk a fekete furgonban. Eleget ahhoz, hogy élve ne jussak vissza a hotelba.

Mindezek ellenére a párkányra ülök és megtámasztva magam lassan leereszkedek a földre. Körülnézek, de kint senki sincs, így lassan lépkedve elindulok. Fogalmam sincs, hogy hol vagyok, vakon kezdek el a jobbra vezető úton sétálni. Már bánom, hogy nem vettem fel cipőt.

A testem remeg, de nem csak a hidegtől: a félelemtől is. A járda néhány helyen csúszós, így már meg sem lepődök magamon, mikor egy gyorsabb lépésnél elvesztem az egyensúlyomat.
Azonban két kéz megtart, így nem esek le a földre.

- Jól vagy? - kérdezi, a hangja meglepően lágy, hiszen egy nő beszél hozzám. Hátrafordulok, hogy megtudjam nézni, ki az, de éppen mikor az arcára akarok pillantani, az egész köddé válik. Egy tompa nevetéssel minden eltűnik.

Hirtelen újra ágyban találom magam. Az egész csak egy álom volt. Mármint, az elmenekülős része. Ugyanis elraboltak. Megint.

Újból megpróbálkozok a szökéssel, bár most már tapasztaltabb vagyok. A fiókokból előkeresek pár zoknit és mindegyiket a lábamra húzom. Más ötletem nincs, ugyanis meztelenül raboltak el, szóval nincs cipőm.
Egy pulcsit is keresek és egy melegebb nadrágot, majd miután magamra húztam, körülnéztem, hogy senki sincs-e itt.

Kinyitom az ablakot, de már egyetlen hangot sem ad ki. A fű még mindig havas, így teljesen átázik a három réteg zokni, ami rajtam van, de ez még mindig jobb a semminél.

Az utam most balra visz, lassan lépkedek, mivel a föld teljesen jeges. Néhány helyen a zoknim odaragad a földhöz így legjobbnak látom, ha leveszem.
Mezítláb megyek tovább, bár így még rosszabb. A beton már tényleg nagyon csúszik, ráadásul a lábfejem alig érzem.

Hirtelen viszketni kezd az orrom és próbálom visszafogni magam, de végül tüsszentek egyet.

/ Luke szemszöge /

A fiúkkal tudtuk, hogy Lizzie megpróbál majd elszökni, így meg sem lepődtünk, mikor az ablakon keresztül távozott. Nem hoztuk vissza azonnal, tudtuk, hogy ilyen szerelésben nem jut messzire.

Azonban, mikor tüsszögni kezdett ki kellett menjek érte.
- Jól vagy? - kérdezem érdeklődést tettetve. - Ha levegőzni szeretnél szólnod kellett volna, hogy adjunk cipőt - folytatom és próbálok a leghihetőbben alakítani.
Közelebb lépek hozzá és a vállát átkarolva bevezetem a házba. Előre készítettünk neki teát, így már forrón ihatta, mikor a nappaliba értünk.

- Elmehetek? - kérdezi, miközben a teát kortyolgatja.
- Hova?
- Vissza, Harryhez - mondja és sírni kezd.
- Ne sírj drágám - vigasztalja Ash és letörli a könnycseppjeit.
- Nem értem miért akarsz visszamenni oda - rázom meg a fejem. - Nem vagy ott biztonságban. Megölhetnek téged, Lizzie.
- De ő szeret engem! - sipákol. Kezd elegem lenni belőle. Senki sem mondta, hogy ilyen hisztis.
- Szeret?! Ez nevetséges! Hiszen mindvégig hazudott, mikor vele voltál - mondom. - Ezt nevezed te szerelemnek?!
Még több könny folyik le az arcán és szinte zokog. Nem tudok mit tenni, így csak átkarolom a vállát és magamhoz húzom, viszont ő ellök magától. Ribanc.
- Mi csak segíteni akarunk - mondom halkan. - Nem fogunk bántani Lizzie, csak biztonságban tartunk.
Végigsimítok a vállán, majd újból átkarolom és most hagyja is magát. Király vagyok. A lábát keresztbe rakom  az enyémen és átölelem, hogy felmelegedjen. A mellkasomba fúrja a fejét és ott sír tovább én pedig rávigyorgok a fiúkra. Ők is így tesznek és felmutatva a hüvelyk ujjukat kimennek a nappaliból.

Körülbelül fél óra múlva már csak szipog. A melle hozzányomódik az oldalamhoz és uralkodnom kell magamon, hogy ne drogozzam be és dugjam meg őt itt és most.
- Miért csináljátok ezt? - kérdezi.
- Mit?
- Miért akarjátok, hogy biztonságba legyek?
- Mert így normális életet tudsz élni. Nem csak téged védünk meg, Lizzie. Már majdnem egész Európát sikerült a védelmünk alá helyezni. Így senkinek sem eshet bántódása.
- Mi elől véditek meg Európát? - kérdezi én pedig magamban megtapsolom, hogy ennyire kíváncsi.
- A One Direction-től. Az elhurcolásoktól, az összes illegális dologtól - mondom. - Mi csak békét akarunk, de ezért harcolnunk kell. A védelem alatt álló városokban minden iskolában azt a gyereket, aki többször is benne van a nyilvántartásban, börtönbe küldjük. Minden hónap 19. napján. Ezzel lázadunk a bűnösök ellen. Most már hiszel nekem? Hm?

/ Lizzie szemszöge /

Luke beszédje után azt sem tudtam, hogy hol áll a fejem. Én mindkét oldalról tudom a történetet, így teljesen össze vagyok zavarodva a sok információ miatt. Van pár dolog, ami viszont értelmét nyerte.
Például az elhurcolás: mikor a One Direction-nel voltam, azt mondták, hogy Luke-ék is elhurcolást tartanak. Viszont ha igazat mondott Luke, akkor ez közel sem elhurcolás, inkább csak jót tesznek vele.
Aztán a terület foglalások. Mielőtt idejöttünk tudtam, hogy sok országot elfoglaltak, de nem hittem, hogy  ilyen módon. Csak a védelmük alá vették, ráadásul sokkal több országot, mint mi azt gondoltuk.

De mindezek ellenére még mindig hiányzott Harry. Tényleg szeretem őt és ezen a hazugságok sem változtatnak semmit.
 Tudom, hogy Luke nem fog visszaengedni hozzá. Nem is kell az engedélye, elmegyek anélkül is. Olyan sok dolgot mondott el, hogy még előnyünkre is válhat, hogy elrabolt./ Harry szemszöge / 
- Elfogják neki mondani - ejti a fejét a kezébe Niall.
- Kit érdekel, hogy nem vagy a bátyja? - ordítok rá. - Elrabolták, a francba is, elvitték azok a tizenéves fasz fejek!
- Nyugodj le, haver - simítja a vállamra a kezét Louis, de én nem bírok eleget tenni a kérésének.
- Meg kellett volna ölnöm őket, mikor megtámadtak! - morgok.
- Gimen Meklush néven vettek csak ki szállást az országban tegnap, abban az időpontban, amit mondtál - csatlakozik a beszélgetéshez Bobby. 
- Nem fogom egy ilyen hülyeségre pazarolni az időm - csapok az asztalra idegesen. - Egyáltalán mégis milyen név ez?!
- Nyugodj le Harry - szóltak rám újfent.
- Ez egy anagramma - mondja Bobby. - A név egy másikból van összerakva.
- És mégis honnan a francból tudjam, hogy melyik névből? Komolyan gondoltad ezt, Bobby. Egy bandatag a fiad, te pedig ilyenekre fecsérled az időd? - kiáltom el magam. - Anagramma - nevetek erőltetetten. - Ugye ezt nem gondoltad komolyan?!
- Amennyi ideje itt ordibálsz, már rég felkereshetted volna ezt a szállást - vág vissza, de most már ő is felemeli a hangját. - Nem fogunk fejtegetni, egyszerűen csak megnézünk minden helyet, ahol lehet. Ki kell zárni minden lehetőséget, de ezzel a viselkedéssel csak megnehezíted a dolgunkat! - kiabál.

Annyira ideges vagyok, hogy egyszerűen csak megfogom az asztalt és felborítom. A többiek ordibálnak és kész káosz van ebbe a házban. De nem érdekel.
Fogom a kabátom és a pénztárcám és már itt sem vagyok. 

7 megjegyzés:

 1. Nagyon joooo lett! Ugyi vagy :) Hamar a következőt,akar Ma is johet :D

  VálaszTörlés
 2. Ááá nagyon jóó lett! :)) remélem még ma tudod hozni a köviit!:))

  VálaszTörlés
 3. Úúúúú...Nagyon nagyon jó rész lett ;)) Siess a kövivel pls.:))

  VálaszTörlés
 4. Úr isten :oo
  Folytatást most azonnal!!!!!! ♥ :3

  VálaszTörlés
 5. Istenem annyira jo es tele van izgalommal �� kerlek meg ma hozd a kovt felolem aztan lehet rovidebb is de mielobb megkell tudnunk h mire keszul Harry na meg Luke persze �� h mi a terve. Nagyon kerleg hozz ma meg egy reszt nekunk �� kerlek,kerlek,kerlek,kerleeek!!! :) :) :) :)

  VálaszTörlés
 6. Jujj..ez nagyon jó ♥♥♥♥ mikor hozod a kövit? Siess vele....Lécci, lécci, lécciiiiiiii *-*

  VálaszTörlés
 7. Annyira nagyon jo resz lett de azert remelem Lizzie hamarosa. Visszakerul Harryekhez

  VálaszTörlés